Zbog okupljanja korisnika kredita u švajcarcu zatvorene poslovnice banaka!

13:05, 18.11.2017.
Thumbnail

Članovi Udruđenja "Švajcarac" održali su danas proteste zbog, kako su rekli, nepravde nezakonja koju sprovodi Hypo-Addiko banka nad članovima Udruženja i korisnicima kredita u švajcarcu.

Okupljanja su najavljena u nekoliko gradova u BiH.

Nekoliko nezadovoljnih korisnika kredita okupilo se u Banjaluci pred poslovnicom Adiko banke u Aleji Svetog Save. Ova poslovnica banke bila je zatvorena prije nego što je protest počeo. Na vratima je bilo obavještenje u kojem je navedeno da banka ne radi zbog bezbjednosti klijenata i zaposlenih.

svajvarac BL

Kako su okupljeni rekli za ATV pred bankom će ostati do 13 časova, kako su i ranije najavili.

I poslovnice Adiko banke u Sarajevu jutros su bile otvorene, ali su  nešto prije 11 časova zatvorene uz obrazloženje da poslovnice neće raditi usljed ugrožavanja bezbjednosti klijenata i radnika od strane članova Udruženja Švajcarac, i da zbog toga nije moguće obezbijediti ugodan boravak i neometanu realizaciju transakcija.

 

Ispred jedne od poslovnica Hypo-Addiko banke u Sarajevu stajalo je desetak građana koji su pokušali u znak protesta uplatiti po pet feninga.

Gordana Bagarić, jedna od korisnica kredita koja je jutros pokušala uplatiti pet feninga u ime protesta navela je da je ušla u banku kao klijent.svajcaras sarajevo

"Ušla sam kao klijent i rekli su mi da mogu samo da uplatim jednu transakciju za cijeli dan. Na to smo ja i kolegica tražile pismenu odluku. To naravno nismo dobili i oni su automatski zatvorili banku. Do obavijesti smo sjedili unutra, da bi nas nakon toga pod prijetnjom policije istjerali vani i rekli da je banka zvanično zatvorena", rekla je Bagarić.

Iz Adiko banke su još prošlog vikenda potvrdili da  su i dalje otvoreni za sve vrste sporazuma s klijentima i podsjećaju da su brojku od 12 hiljada kredita u švajcarcu sveli na 700.  Za dešavanja u Sarajevu, odgovrnost, tvrde, snosi predsjednik Udruženja “Švajcarac”, Kemal Duraković, koji, kako kažu, zloupotrebljava članove Udruženja zarad svojih ličnih interesa.

Menadžment banke je tokom proteklih mjeseci, u više navrata imao susrete sa predsjednikom Udruženja, s ciljem rješavanja ovog pitanja. Ti razgovori nisu, nažalost, urodili plodom, jer većina članova Udruženja nije podržala prijedloge rukovodstva udruženja. Predsjednik Udruženja g. Duraković krije dopise Banke upućene udruženju i sa našim stavovima ne upoznaje sve članove udruženja.

Iz Adiko banke poručuju da takva vrsta protesta nikome neće pomoći i da su, što se Federacije tiče, napravili grešku što su, uopšte, pregovarali sa Durakovićem.

(ATV, avaz)