Zbog bradate pjevačice Rusija ne prenosi finale Evrosonga?

15:17, 10.05.2014.
Thumbnail

Životni stil austrijskog predstavnika neprikladan je za Ruse - stoji u peticiji Ruskog roditeljskog udruženja, koje zahtjeva zabranu emitovanja popularnog muzičkog takmičenja.

Rusija večeras možda neće emitovati finale pjesme “Evrovizije”, a razlog je austrijski predstavnik na ovom takmičenju Končita Vurst. Kako se navodi u peticiji Ruskog roditeljskog udruženja, koje želi zabranu prenosa ove manifestacije, stil kontroverznog umjetnika je neprihvatljiv za njih.

- Životni stil austrijskog predstavnika neprikladan je za Ruse. Popularno međunarodno takmičenje koje će gledati naša djeca pretvorilo se u leglo sodomije na inicijativu evropskih liberala – piše u peticiji Ruskog roditeljskog udruženja, koje traži zabranu prenosa ove manifestacije.

Iz ovog udruženja navode da je Rusija uspjela da zadrži normalne porodične vrijednosti koje se baziraju na ljubavi između muškarca i žene. Ovu peticiju je potpisalo više od 15.000 ljudi.

Nekoliko dana prije početka ovogišnjeg “Evrosonga”, ruski političar Vitalij Milonovo zatražio je da se Končiti zabrani učešće na pjesmi “Evrovizije”.

- To što će taj transvestit i hermafrodit biti na istoj pozornici s ruskim predstavnicima očigledno je promovisanje homoseksualizma i pokazatelj duhovnog propadanja – rekao je on.

Da podsjetimo, finale “Evrosonga” je na programu večeras od 21 čas.