Završen "Fudbal frends": Rijeka na superioran način odbranila titulu

20:50, 31.07.2017.
Thumbnail

Trinaesti "Fudbal frends" u Foči završen je trijumfom fudbalera Rijeke, koji su tako odbraniti trofej osvojen prošle godine.

Rijeka je u finalu protiv Zvezde na superioran način odbranila titulu prijateljstva. Povela je prelijepim golom Josipa Mitrovića, a do kraja prvog poluvremena Antonije Dedić je dva puta zatresao mrežu crveno-bijelih za konačnih 3:0.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili, da smo bolja ekipa i nadam se da ćemo se vidjeti i slijedeće godine", kaže Renato Pilipović, trener HNK Rijeka.

Riječani su prigrabili i pojedinačne nagrade- najbolji igrač turnira je Josip Mitrović, a najbolji strijelac Antonio Dedić. Turnir su završili bez primljenog gola, pa je njihov kapiten zasluženo izabran za najboljeg golmana.

"Izuzetan osjećaj stvarno, ali se zahvaljujem svojoj ekipi i odbrani, koja je djelovala fantastično, zbog njih je ovaj pehar", rekao je Igor Pandur, kapiten HNK Rijeka.

Ovogodišnji turnir ostaće upamćen i po vječitom derbiju između Zvezde i Partizana, ali i po tome da se prvi put finalni meč mogao gledati i na tv ekranima, zahvaljujući sportskoj televiziji Arena.

""Fudbal frends" Foča 2017. podigao ljestvicu omladinskih turnira jako visoko", rekao je Zoran Avramović, predsjednik Asocijacije "Fudbal frends".

"Turnir je opravdao je svoju namjeru, zbog čega on traje evo punih 13 godina, dakle pravi fudbalski doživljaj i turnir prijateljstva", kaže Radisav Mašić, predsjednik OO "Fudbal frendsa".

Riječani su se po broju titula sa "Fudbal frendsa" izjednačili sa Zvezdom, Njukaslom i Budućnosti. Po jedan trofej prijateljstva imaju Vardar, Groclin, Dinamo, Svonsi i Olimpija.