Zapalio se automobil Milorada Dodika! VIDEO

15:51, 26.08.2017.
Thumbnail

Na današnjoj svečanosti povodom otvaranja ambulante u Mjesnoj zajednici Kriškovci u opštini Laktaši, zapalio se službeni automobil predsjednika Republike Srpske!

Do ove neočekivane nezgode došlo je usljed pregrijavanja motora, a dim iz predsjedničkog "mercedesa" brzo je alarmirao Dodikovu pratnju i prisutne policajce, pa je spriječen potencijalno opasniji rasplet.

Naravno, nema dileme da je ova situacija spontani tehnički problem, ali, činjenica da se sve dogodilo u jeku rasprave u javnosti o kupovini novih službenih vozila - doduše, povodom pojedinih ministara u Vladi RS - biće teško oboriv argument koji ide u prilog zagovornicima poštovanja zakona.

A zakon koji reguliše ovu materiju, podsjetimo, nalaže visokim funkcionerima u Srpskoj da maksimalan rok trajanja službenih automobila bude - pet godina.

Jer, ako se nevolje sa dimom iz motora događaju predsjedniku Republike, šta tek da očekuju ministar Dane Malešević i ostali "obični smrtnici" iz političkog vrha RS, sa njihovim "krševima" i "starudijama"?!

(ATV)