Zamjenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

20:47, 16.05.2018.
Thumbnail

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre.

Porodilja i odgovorna sestra nisu primjetile da je beba zamjenjena i da majka i djete nemaju isti broj, a zamjenu je otkrio otac, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamjenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

"Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primjetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz Kliničkog centra CG.

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

"Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dvije medicinske sestre)", saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopšteno je iz KCCG.

(B92)