Za najbolje studente pola miliona KM od Banjaluke

21:36, 17.01.2018.
Thumbnail

Za Jovanu, studentkinju druge godine Tehnološkog fakulteta, 130 maraka koje će mjesečno dobiti na ime stipendije mnogo znače.

Svjesna je da to i nije neki iznos ali se ne buni. Dobro će doći makar za dio obaveza koje moraju da se plate.

“Ova stipendija, kada stigne, pomoći će mi da uplatim drugi semestar za fakultet, pošto plaćam fakultet na rate. Tako da će mi jako dobro doći. U to ću potrošiti prvu stipendiju”, rekla je Jovana Milašinović, studentica Tehnološkog fakulteta.

Za stipendiju se izborila i Nataša, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta. Drago joj je što je neko prepoznao njen rad, trud i zalaganje.

“Bar mi koji imamo ovako visoke prosjeke znamo koliko smo truda uložili i koliko smo se žrtvovali”, kaže Nataša Bednarčuk, student druge godine Medicinskog fakulteta.

Uspjeh u toku školovanja, deficitarno zanimanje i socijalni status kategorije su na osnovu kojih studenti iz Banjaluke dobijaju stipendije. Deset ih je, danas, uručio  gradonačelnik.

“130 maraka je stipendija za one koji ostvaruju po osnovu uspjeha i po socijalnom statusu. Najviša stipendija od 250 maraka je  za deficitarna zanimanja”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U 2017/2018. akademskoj godini grad će stipendirati 369 studenata za šta je izdvojeno 520.000 maraka.