Vulin: Srbija može da bude mirna dok ima ovakvu vojsku

15:08, 03.07.2017.
Thumbnail

Srbija može da bude sigurna, mirna i stabilna dok god ima ovakvu vojsku, izjavio je danas novi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je prilikom prve posjete Generalštabu Vojske Srbije zahvalio za sve što su pripadnici Vojske uradili i rade za svoju državu, te dodao da će raditi poštujući struku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Vojska Srbije je svakako ono što nas određuje, što nas definiše, ono što nas razlikuje i što naš narod čini ponosnim. Vojske Srbije je dio naše istorije, dio naše sadašnjosti i, svakako, dio naše budućnosti", istakao je Vulin.

Prema njegovim riječima, biti na čelu Ministarstva odbrane jeste i velika obaveza, i to obaveza da se neprekidno radi na poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, tehničke opremljenosti, obučenosti, borbenoj gotovosti, ali da se radi i na tome da Vojska Srbije osjeća poštovanje gdje god da se nađe, bez obzira da li je u zemlji ili u svijetu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković predstavio je Vulinu na Kolegijumu Generalštaba težišne zadatke, organizaciju, razvoj, modernizaciju i resurse Vojske Srbije.

Diković je obavijestio Vulina da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na potrebnom nivou, da je stanje stabilno i da obezbjeđuje izvršenje dodijeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

Vulin je posjetio i Operativni centar sistema odbrane, odakle je putem video-linka lično primio izvještaj koji mu je podnio štabni oficir-stariji nacionalni predstavnik u misiji UNIFIL u Libanu potpukovnik Dušan Mrdak.

On je Vulina izvijestio da 170 pripadnika Vojske Srbije, angažovanih u Libanu, obavlja svoje redovne zadatke i da su svi dobro.

(Srna)