Vučić: Sve bolji odnosi sa Turskom

13:03, 07.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Ankari na sastanku sa predsjednikom turske Narodne skupštine Ismailom Kahramanom da su odnosi dvije zemlje sve bolji, te ocijenio da ima prostora za napredak u svim sferama društvenog života.

Vučić je rekao da je za zbližavanje Srbije i Turske najzaslužniji turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, "njegova vizionarska politika strateške orijentacije stvaranja prijatelja i pravljenje mostova na Balkanu, a ne rušenja".

Predsjednik Srbije je ranije danas položio vijenac i odao počast osnivaču moderne turske države Mustafi Kemalu Ataturku, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić se u Mauzoleju prvog turskog predsjednika u Anitkabiru upisao u Knjigu sjećanja, navodeći da Srbija želi najbolje odnose sa Turskom.

Nakon sastanka sa Kahramanom, slijedi bilateralni sastanak Vučića i Erdogana i plenarni sastanak delegacija dvije zemlje te potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Na kraju je predviđeno i da se Vučić i Erdogan obrate medijima, nakon čega će šef turske države u čast posjete gosta iz Srbije prirediti svečanu večeru.

(Srna)