Vučić sa Putinom i Netanjahuom položio vijanac u Moskvi

14:07, 09.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom položio vijenac na spomenik Neznanom junaku u Moskvi.

Vučić, koji je vijenac položio uz zvuke srpske himne, rekao je novinarima da je to osjećaj koji je teško opisati i da je srećan što je Srbija uvažena na tako veličanstven način.

"Bio sam srećan što sam našu malu zemlju mogao da predstavljam i budem uvažen na veličanstven način u Moskvi i Rusiji", rekao je on.

Prema njegovim riječima, kada čujete srpsku himnu na polaganju vijenaca, a stojite pored Putina i Netanjahua, onda je to osjećaj koji mali broj ljudi u svijetu može da opiše.

On je naveo da Putin odlično poznaje rusko naoružanje i da mu je ruski predsjednik tokom parade, u trenutku kada su prolazili sistemi "pancir" i "uragan", rekao da je to prava stvar za Srbiju i da su se ovi sistemi odlično pokazali u Siriji.

Vučić kaže da je "uragan" veoma skup za Srbiju, ali nije komentarisao mogućnost nabavke "pancira".

Vučić je rekao da je iskoristio mogućnost i da razgovara sa premijerom Izraela o daljem učvršćivanju odnosa dvije države.

Vučić, Putin i Netanjahu vijence su položili nakon tradicionalne Parade pobjede, kojom je obilježen 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Centralnim moskovskim trgom paradiralo je 13.000 vojnika, više od 150 komada savremenog naoružanja i vojne tehnike, kao i 75 aviona i helikoptera, prenijeli su mediji.

Ove godine Crvenim trgom prošle su 33 čete vojnika, a vojnu tehniku predvodio je tenk "T 34-85", glavni sovjetski tenk u Drugom svjetskom ratu.

(Srna)