Vučić: Sa Putinom i o nabavci vojne opreme

15:47, 08.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Moskvi da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati i o nabavci vojne opreme.

"Zainteresovani smo i opremaćemo našu vojsku snažnije", rekao je Vučić, koji je stigao u Moskvu, gdje će se sresti sa Putinom, a potom, sutra, prisustvovati i Paradi pobjede.

On nije želio da govori o kakvoj je opremi riječ, dodavši da će to biti predstavljeno javnosti kada bude stigla u Srbiju.

"Vjerujem da ćemo pre kraja godine pokazati šta smo uradili u nekoliko poslednjih godina", rekao je Vučić za Televiziju "Pink".

On je naglasio da je zahvalan Rusiji što je avione "mig 29" i njihov remont Srbija dobila pod znatno povoljnijim uslovima nego neke zemlje u regionu.

Molba Putinu da svijetu predoči stav Moskve o Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zamoliti predsjednika Rusije Vladimira Putina da predoči politički stav Rusije o Kosovu i Metohiji u svim međunarodnim organizacijama i institucijama.

"O Kosovu ćemo razgovarati, jer smatram da bi, uz to što Rusija podržava stavove Srbije, bilo važno da i Rusija izađe sa svojim stavom, i zamoliću predsednika Putina da, pored direktne podrške koju pruža Srbiji nedvosmisleno, izađe sa svojim političkim stavom kroz sve druge organe i institucije i međunarodne organizacije", rekao je Vučić za televiziju "Pink".

On je istakao da je Rusija uvijek pružala nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

"I ne samo to, već i podršku nezavisnom odlučivanju i suštinskoj nezavisnosti Srbije, kao i vojnoj neutralnosti, i nema sumnje da ću ponoviti stav i činjenicu da Srbija ni na koji način neće da se priključuje NATO-u ili drugim vojnim blokovima", rekao je Vučić.

Vučić je doputovao u Moskvu gdje će se sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a sutra će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu.

On je najavio da će sa Putinom razgovarati i o nabavci vojne opreme, a da će do kraja godine javnosti biti predstavljeno sve što je u toj oblasti urađeno u posljednjih nekoliko godina.

U Vučićevoj pratnji u posjeti Moskvi su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

(Srna)