Vučić i Zaev usaglasili pet tačaka: Rasplet sukoba Srbija - Makedonija?

14:41, 23.08.2017.
Thumbnail

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev danas su u, kako je saopšteno, dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država i postigli saglasnost u pet tačaka.

Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rješavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.

Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.

Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dvije zemlje.

Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj vjeri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusjedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona.

(Blic)