Vučić: Građani Srpske ne smiju imati sumnju u ljubav Srbije prema njima

17:07, 01.10.2017.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija pomaže Republiku Srpsku gdje god može, te zahvalio Srpskoj za podršku koju pruža građanima Srbije u svakom pitanju.

"Mislim da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu kada kaže da se naša saradnja zasniva na konkretnim stvarima i da je najbolja do sada. Izgradićemo vrtić na Palama, pomažemo šta se može u Istočnom Sarajevu, Trebinju, Drvaru, Šamcu, Doboju i tako će biti i u narednom periodu", rekao je Vučić novinarima u Laktašima, nakon otvaranja dionice auto-puta "9. januar", od Mahovljana do Drugovića.

On je podsjetio da Srbija poštuje BiH i njen teritorijalni integritet, ali da građani Srpske ne smiju imati sumnju u ljubav Srbije prema njima.

"Zahvalni smo Srpskoj za podršku koju pruža građanima Srbije u svakom pitanju. Hvala Republici Srpskoj i svima koji su bili danas ovdje", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, izgradnja auto-puteva u Srpskoj od izuzetnog je značaja za njen razvoj i ekonomski napredak.

Vučić je ponovio da će Srbija za nekoliko mjeseci imati više od 1.000 kilometara auto-puta, što je rekord u regionu.

"Ponosan sam na tu činjenicu i zato cijenimo napor, trud i uspjeh Republike Srpske, koja želi svom narodu da omogući bolju komunikaciju, transport i prevoz", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je ponovio da ni na koga ne vrši pritiske, pa ni na Dodika.

Govoreći o posjeti predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, Vučić je rekao da očekuje da bude nastavljen razvoj ekonomskih odnosa dvije zemlje i da je posjeta izuzetno značajna.

"Gledamo da sve u regionu držimo što je moguće bliže. Nažalost, ne možete da budete uvijek odgovorni za ono što se zbiva oko vas, jer ne znam šta bih rekao na to kada nas neko osuđuje što se suprotstavljamo tome da su Srbi bili agresori, valjda bi trebalo da zaboravimo Jasenovac, Jadovno, Prebilovce i sva srpska stratišta. Izgleda da je nekome dozvoljeno sve, a nekome ništa", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će avioni iz Rusije sutra stići u Srbiju, Vučić je rekao da će narednih dana sve biti jasnije i da se radi kako bi Srbija sačuvala sebe.

On je zahvalio Dodiku na pozivu da prisustvuje današnjoj svečanosti i čestitao narodu Republike Srpske novu dionicu auto-puta.