Vlasnik Fejsbuka kandidat za sljedećeg predsjednika SAD?

17:59, 30.04.2017.
Thumbnail

Porodica Mur iz Ohaja iznenadila se kada im je na večeru stigao misteriozni gost – Mark Zakerberg, osnivač i vlasnik Fejsbuka, najveće globalne društvene mreže.

Oni su pojasnili kao im je samo nekoliko minuta prije nego što je stigao rečeno da će ranije najavljeni misteriozni gost biti Zakerberg, jedan od najbogatijih i najuticajnijih ljudi na svijetu.

Zakerberg je, inače, krajem prošle godine osnovao tim koji ima zadatak da pronađe porodice simpatizera Demokratske stranke SAD koje su glasale za Donalda Trumpa.

"Znao sam da će nam neko doći, samo to. Ali, bilo je potpuno nevjerovatno kada smo shvatili o kome je riječ", rekao je Danijel Mur lokalnom listu, opisujući nevjerovatni događaj.

List piše da je Zakerberg večerao s porodicom Mur u gradu Njuton Fols, oko 80 kilometara sjeveroistično od Klivlenda. Naveli su kako je Zakerberg zatražio od svog tima da mu organiziraju večeru s porodicom koja je, inače, demokratski orijentisana, ali je na posljednjim izborima glasala za republikanca Donalda Trampa.

Zakerbergov put u Ohajo je dio plana u kojem se namjerava susresti s običnim ljudima u svih 50 američkih država, što je dodatno podgrijalo raširene spekulacije da se osnivač Fejsbuka namjerava kandidovati za predsjednika SAD.

On i njegova supruga su nedavno obećali da će uložiti tri milijarde dolara za borbu i iskorijenjivanje svih bolesti do kraja 21. vijeka. Ranije objavljeni tekstovi u američkim medijima potvrdili su da je Zakerberg razgovarao o kandidaturi s nekim od najbližih saradnika.

Krajem prošle godine je objavio kako se više ne smatra ateistom, što bi bio veliki problem, ukoliko bi se aktivirao u politici.

Članovi porodice Mur izjavili su da nisu cijelo vrijeme za večerom razgovarali o politici. Danijelova supruga Liza je govorila o njihovom humanitarnom radu u Ugandi, gdje su pomagali siročadi. Zakerberg je najavio da će im pomoći u tome.

"Baš je kul momak. Sasvim je na zemlji i vrlo je ugodan sagovornik", opisao je Danijel Mur osnivača Fejsbuka.

(Fena)