Vlasenica: Mićo Kraljević optužen za ratni zločin!

19:35, 06.12.2017.
Thumbnail

Prvi čovjek Vlasenice Miroslav Mićo Kraljević, ali i Mane Đurić, Radenko Stanić i Goran Garić, našli su se na optužnici koju je zbog ratnih zločina u toj opštini, podiglo Tužilaštvo BiH. Nakon te vijesti, u opštinskoj upravi danas - tajac.

Miroslava Kraljevića ATV danas nije našla na radnom mjestu. Zaposleni kažu da danas nije ni dolazio u opštinu.

Svi sa spiska bili su pripadnici vlaseničke policije ’90-tih godina. Ministar unutrašnjih poslova RS, kaže da se i u Srpskoj aktivno vodi istraga o svima onima koji su u ratu zloupotrijebili svoje funkcije i da se nada da će bh. pravosuđe suditi po pravdi.

“Nadamo se samo da će sudovi koji procesuiraju takve stvari da će biti apsolutno nepristrasni, jednaki prema svima i da će takođe biti sankcionisani svi oni izvršioci ratnih zločina koji su počinili ratne zločine nad srpskim narodom“, kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS

Vijest o podizanju optužnice šokirala je borce u Vlasenici. Nije im kažu jasno da poslije dokaza koji su predočeni pred Haškim Tribunalom, u Sarajevu pišu nove optužnice.

“Da je general oslobođen po toj tački za genocide u Vlasenici i još šest opština koje su Bošnjaci naveli tamo da su počinjeni ratni zločini, a sami vidite general je oslobođen da nije počinjen ratni zločin što se tiče ovih opština koji zločini, to su samo njihove priče”, rekao je Spomenko Stoišić, predsjednik Boračke organizacije Vlasenica.

Tužilaštvo BiH, vlaseničku četvorku tereti za napad i progon bošnjačkog stanovništva, na političkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Pozivaju se na 140 svjedoka iz BiH i inostrasntva, i na više stotina materijalnih dokaza. Sada se čeka odluka Suda BiH da li će optužnicu potvrditi ili odbaciti kao neosnovanu.