VK Banjaluka domaćin kvalifikacija za Ligu šampiona

20:49, 13.09.2017.
Thumbnail

Vaterpolo spektakl u Banjaluci! Na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona će pored domaćina Banjaluke igrati ruski Sintez Kazanj, mađarska Budimpešta, španska Terasa te portugalska Portuense. U grad na Vrbasu dolaze reprezentativci Srbije, Crne Gore Mađarske, Rusije i Španije što garanuje kvalitetan turnir.

Između ostalih biće tu Sava Randjelović i Nemanja Ubović. Domaćin želi da iskoristi turnir za popularizaciju sporta i promociju Banjaluke i Srpske, te da vaterpolo dobije dodatno podstrek ka profesionalitaciji kako bi u budućnosti redovno igrali evropska takmičenja.

"Ne očekujemo mi da će u vaterpolo ući neka velika sredstva i da će se naglo profesionalizirati. Ali evo, zašto ne bi ušli u prvu kategoriju sportova, pošto to svojim rezultatima zaslužujemo i da napredujemo još jednu stepenicu u razvoju ovog sporta", rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik VK "Banjaluka".

Glavni favoriti na turniru su Sintez i Budimpešta mada će svoju šansu tražiti i španska Terasa.

"Očekujemo veoma težak turnir jer je grupa veoma izjednačena i kvalitetana. Kazanj i Budimepšata su veoma jaki i sigurno ćemo se boriti sa njima. Nadamo se najboljem i da će ekipa uspjeti proći dalje", kaže Didak Kobačo, trener VK "Terasa.

Portuense i Banjaluka su amaterske ekipe i upravo u tom meču domaćin će tražiti svoju šansu

"Ekipa iz Portugala je poluamaterska ekipa, i to će biti poput duela za nezvaničnog ametrskog prvaka Evrope. Jedino smo se mi i oni, od amaterskih i poluprofesionalnih ekipa prijavili za Ligu šampiona. Ostalo su sve profesionalne ekipe i tu nemamo šta da tražimo. To je kao da u fudbalu, Borac igra protiv Liverpula i Čelsija, šta on tu ima da igra?", rekao je Grahovac.

Turnir počinje sutra a u 18.30 časova ga otvaraju Banjaluka i Sintez. Trajaće do nedjelje kada će biti poznate dvije ekipe koje idu u drugu rundu kvalifikacija.