Do sada 170 mrtvih

Žrtve koronavirusa se broje, krivci se traže

  • 30.01.2020. 14:46

Svijet broji oboljele i žrtve novog Koronavirusa koji se pojavio u gradu Vuhanu u Kini. Virus se neumoljivo širi i do sada je zabilježeno 170 žrtava u epicentru zaraze.

Dok Kina traži odgovorne i gradi bolnice, širom svijeta pojavljuju se novi slučajevi oboljelih. Tako je virus u svega nekoliko dana stigao do Evrope i Amerike.

Vlada panika širom svijeta, a Svjetska zdravstvena organizacija danas bi mogla proglasiti globalnu vanrednu situaciju.

I dalje se ne znaju odgovorni za širenje virusa, a prst se najviše upire u gradonačelnika grada Vuhana, Žou Sijnvanga. Naime, vođe Vuhana pokušale su da obore svjetski rekord kuvanjem večere u kojoj je učestvovalo 40.000 porodica, nakon što su otkriveni prvi slučajevi virusa.

Nakon toga je uslijedio šokantan snimak za koji se tvrdi da je snimljen na pijaci ovog grada, a koji je unio nemir i bijes među ostatak populacije.

Na uznemirujućem snimku vide se životinje pred ubijanje kao što su psi, mačke, kokoši, kao i one koje su već spremne za posluživanje poput zmija, slijepih miševa, pacova i svega onog što je ostatku svijeta nezamislivo kao meni.

Nehigijesnki uslovi, krv na podu i ubijanje životinja pred kupcima samo su dio užasa koji se može vidjeti na pomenutoj pijaci.

Kina je ipak nespremno dočekala ovu situaciju, pa građani u nedostatku maski koriste improvizovanu zaštitu. Kolika vlada panika u Kini pokazuje i video taksiste koji izbacuje mušteriju koji kašlje u automobilu.

Rusija i Kina rade na razvoju vakcine protiv koronavirusa a Peking je predao genom virusa Moskvi, saopštila je ruska diplomatska misija u Kini u srijedu.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)