Berlin

Zoran postao heroj u Njemačkoj: Spasio djevojčicu iz ralja kidnapera

  • 30.06.2020. 21:37

Osamnaestog juna vlasnik kioska Zoran Živković zaustavio je muškarca koji je iskoristio trenutak majčine nepažnje i odveo njeno dijete iz parka u Berlinu. Zahvaljujući Zoranu, koji je brzo reagovao, sustigao i ubijedio čovjeka da vrati dijete majci, sve se dobro završilo, ali nakon nekoliko dana kaže da tek sada shvata šta se zapravo desilo.

U četvrtak prošle nedjelje oko 19.30 na ograđenom igralištu na Bokshagener placu bilo je mnogo roditelja s malom djecom, među njima i Hajke S. (ime promenila redakcija „Berliner cajtunga“), koja se upravo spremala da krene kući s dvogodišnjom kćerkicom kada je neposredno ispred kapije primetila neobičnu scenu.

Djevojčica u tamnoplavoj ljetnjoj haljinici skakutala je oko izlaza, majka, koja je s nekim razgovarala na trenutak ju je izgubila iz vida i nije primjetila krupnog čoveka sa neurednom bradom i kosom, koji se obratio djevojčici.

– Unutrašnji glas mi je govorio da tu nešto nije u redu. Onda se sve brzo odigravalo: uhvatio je djevojčicu za ruku i krenuo, a dijete ga je jednostavno pratilo. Bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem – kaže Hajke, koja je, držeći kćerku za ruku, potrčala prema kiosku koji drži Zoran Živković (44) i pozvala ga u pomoć.

Zoran se nije premišljao ni trenutka, pojurio je za muškarcem, koji je djevojčicu podigao na krkače, i pratio ga sve dok ga nije ubijedio ga da vrati dijete majci.

– Došao sam na posao. Pritrčala je ta žena i počela da viče: Zorane, Zorane, onaj čovjek je odveo dijete! – kaže Zoran za RTL.

– Stigao sam ga i pitao da li je dijete njegovo i zašto je to uradio. Odmah ga je oblio znoj – dodaje on, a na snimku koji je zabilježio mobilnim telefonom čuje se kako mu čovjek odgovara:

– Volim djecu. Nije mi jasno kako njemački roditelji ostavljaju djecu samu kod kuće s nekim bebisiterima, užas – odgovorio je čovjek, koji je delovao pripito.

Zoran, koji je tako prisebno reagovao, za RTL kaže da je tek sada postao svjestan šta se desilo i da ne može da zaboravi taj prizor.