Uhapšeno više od 100 ljudi

"Znamo ko ste, ako ste tu, agenti FBI-a dolaze da vas pronađu"

  • 15.01.2021. 08:43

Američki Federalni istraži biro uhapsio je više od 100 ljudi tokom prošlonedjeljne nasilne opsade američkog Kapitola.

Trenutno je u toku istraga pojedinaca koji bi mogli da ugroze bezbjednost inauguracije novoizabranog predsjednika Džozefa Bajdena 20. januara, izjavio je direktor FBI Kristofer Vrej.

"Provjeravamo pojedince koji bi mogli imati plan da ponove istu vrstu nasilja koje smo vidjeli prošle nedjelje", rekao je Vrej na posebnom brifingu za odlazećeg potpredsjednika Majka Pensa o bezbjednosti inauguracije, prenosi Rojters.

"Samo od 6. januara već smo identifikovali preko 200 osumnjičenih. Dakle, znamo ko ste, ako ste tu, agenti FBI-a dolaze da vas pronađu", poručio je Vrej.

"Očekujte 20.000 vojnika Nacionalne garde"

Inače, glavni grad SAD spreman je da primi dodatne hiljade trupa Nacionalne garde kako bi pomogao da se održi mir tokom prenosa vlasti sljedeće nedjelje.

"Mislim da se može očekivati da vidite više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde koja će biti ovdje", rekao je novinarima u srijedu Robert Konti, vršilac dužnosti šefa gradske policijske uprave Okruga Kolumbija.

Bezbjednosni zvaničnici potvrdili su uvećana ovlašćenja, koja su uslijedila samo nekoliko dana nakon što je Nacionalna garda saopštila da u grad šalje do 15.000 vojnika koji pomažu u obezbjeđenju uoči inauguracije izabranog predsjednika Bajdena 20. januara, koji je pobijedio Trampa na izborima u novembru.

Zvaničnici su rekli da će se do petka na službi u Vašingtonu nalaziti 10.000 gardista - vojnika na određeno vrijeme koji mogu biti raspoređeni i u inostranstvu, ali koji su često pozivani da pomognu u vanrednim situacijama u svojim matičnim državama. Ostatak će stići ubrzo nakon toga.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.