Životna drama Srbina iz Izraela: Kćerku mu mobilisali i njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu

  • 13.05.2021. 19:50

Ovih dana svet potresa vijest o žestokim sukobima između izraelskih snaga i ekstremističke organizacije "Hamas" koji se ne smiruju. Jedan tvit na toj društvenoj mreži posebno je dirnuo naše državljane, a radi se o dirljivoj objavi na kojoj otac iz Srbije koji tamo živi ispraća u rat svoju kćerku Miu u pojasu Gaze.

Ovaj, najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je ove nedjelje, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vjernici i izraelska policija. Neredi u Jerusalimu prerasli su u ozbiljan sukob, a rezultat su raketni napadi izraelski snaga na Gazu i "Hamasa" na izralske gradove, posebno Tel Aviv. Najveći dio stanovništva je mobilisan, a kako u ovoj zemlji vojnoj obavezi podležu i muškarci i žene, i ova djevojka se odazvala pozivu.

Njen otac Goran, koji sa porodicom već dvadesetak godina živi u kibucu neposredno pored granice sa pojasom Gaze, na svom Tviter nalogu je postavio objavu sa njenom fotografijom uz dirljive riječi:

"Mnogo vam hvala na riječima podrške. Mnogo znači u ovim trenucima. Izvinjavam se samo ako ne uspijem svima da odgovorim. Trudim se da barem ispratim vaše poruke. Mia je ispraćena u kasarnu i raspoređena u garnizon koji pripada pojasu Gaze", napisao je on.

Ubrzo su ispod njegove objave počeli da se nižu komentari podrške "Srećno Mia", "Biće sve dobro", "Srećno, želim joj da se što pre vrati u majčin i očev zagrlaj" samo su neki od utešnih i ohrabrujućih komentara. Još jedna neprospavana noć, napisao je Mijin otac, i rekao kako svakog momenta razmišljaju šta raditi ukoliko izbije uzbuna i sakriti se.

" Imamo i porodičnu "vats ap" grupu gde nakon pada rakete javljamo jedni drugima da je sve u redu. Mia je dobro. Počeli su da govore o kopnenom ulasku u Gazu u šta je uključena i divizija u kojoj je i ona. Vidjećemo šta će biti" piše njen otac.

U još jednoj objavi opisao je kako izgleda živjeti okružen detonacijama, raketiranjem i sirenama za vazdušnu uzbunu koje ne prestaju.

"Brige za Miu. Mozak ne konstatuje više, piše on.Ovaj tviter korisnik svakodnevno obavještava svoje pratioce o dešavanjima u Izraelu, a nerijetko su tu i video snimci koje objavi, a na kojima se vidi sva ozbiljnost i brutalnost trenutne tamošnje situacije.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?