Demokratija u Ukrajini

Zgrada televizije pogođena granatom

  • 13.07.2019. 11:28

Nepoznate osobe pucale su na zgradu televizije „112. Ukrajina“ u Kijevu, policija je kvalifikovala incident kao teroristički akt, saopšteno je na sajtu televizije.

„U noći 13. jula u Kijevu dvije nepoznate osobe su iz bacača granata gađala zgradu '112. Ukrajina'“, navodi se u saopštenju. Kijevska policija dodala je da je u toku potraga za napadačima.

„Stigavši na poziv, policija je zatekla oštećenu fasadu zgrade i okružila teritoriju pored mejsta zločina. Prilikom pretrage pronađena je ispaljena cijev bacača granata koja će biti poslata na analizu“, navela je kijevska policija.

Policija je pokrenula krivični postupak prema članu „teroristički napad“, a svi prikupljeni materijali će biti predati Službi bezbjednosti Ukrajine na dalju istragu.

U pucnjavi niko nije povrijeđen, samo je oštećena fasada zgrade, dodaje se u saopštenju. Ranije je televizija „112. Ukrajina“ pozvala međunarodne organizacije u vezi sa pritiskom i prijetnjama koje su počele da stižu zbog objave o novom filmu američkog reditelja Olivera Stouna „U borbi za Ukrajinu“.

Televizija je najavila prikazivanje ovog filma narednih dana. Prema navodima televizije, Stoun i ukrajinski dokumentarista Igor Lopatenok pokušali su u svom filmu da objasne krizu u Ukrajini. Zbog toga je Stoun uzeo ekskluzivni intervju od predsjednika Rusije. Oni su, između ostalog, razgovarali o incidentu u Kerčkom moreuzu. Generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko zaprijetio je televiziji da će odgovorati u slučaju da prikaže film.
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.