Trovanje u Ejmsberiju 

Žena i muškarac u kontakt sa "novičokom" došli preko zaraženog predmeta

  • 05.07.2018. 20:36

Muškarac i žena koji se nalaze u kritičnom stanju nakon trovanja "novičokom" u Ejmsberiju u južnoj Engleskoj došli su u kontakt sa tim nervnim gasom preko zaraženog predmeta, saopšteno je iz londonske policije.

U saopštenju se navodi da je nakon testova sprovedenih na uzorcima uzetih od pacijenata utvrđeno da su žrtve bile izložene nervnom agensu, nakon kontakta sa zaraženim predmetom. 

"Detektivi rade najbrže i najmarljivije što mogu kako bi otkrili izvor zaraženosti", navodi se u saopštenju. 

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid DŽavid rekao je ranije danas da je nervni agens "novičok" korišten u Ejmsberiju isti kao i u slučaju trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u martu u Solsberiju. 

On je dodao da nema dokaza da su muškarac i žena, koji su u bolnici u kritičnom stanju, nakon trovanja "novičokom", posjetili bilo koje mjesto koje su posjetili i Skripaljevi. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.