Pogoršanje situacije u Avganistanu

Zemlje Briksa izrazile zabrinutost zbog učestalih napada terorista

  • 26.07.2019. 21:38

Zemlje Briksa - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika - izrazile su zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu i čestih terorističkih napada u toj zemlji, navodi se u saopštenju ministara spoljnih poslova članica ove organizacije.

U saopštenju, koje je objavljeno na internet stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova, navodi se da su ministri potvrdili podršku međunarodnim i nacionalnim naporima sa ciljem postizanja mira u procesu pomirenja koji će voditi Avganistanci. 

Ministri su istakli podršku i izgradnji mirne, bezbjedne, stabilne, napredne i inkluzivne zemlje, koja postoji u harmoniji sa svojim susjedima, javio je TASS. 

"Oni su izrazili zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu, posebno porastom broja i intenziteta napada povezanih sa terorizmom, čija su meta pripadnici avganistanskih bezbjednosnih snaga, vlasti i civili", ističe se u dokumentu. 

U dokumentu se dodaje da se ministri raduju predsjedničkim izborima koji bi u Avganistanu trebalo da se održe u septembru.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина