Izbačen iz rječnika

Zemlja koja je zabranila spominjanje virusa korona

  • 01.04.2020. 17:22

Vijesti o pandemiji virusa korona dominiraju svim svjetskim medijima, ali u Turkmenistanu je ta riječ nestala iz javnosti i izbačena iz rječnika.

Organizacija "Reporteri bez granica" navodi da je u Turkmenistanu koji je prošle godine bio na dnu ljestvice Indeksa slobode svjetskih medija ili čak mjesto niže od Sjeverne Koreje naziv virus korona izbačen je iz nacionalnog rječnika.

Vlada na čelu sa predsjednikom Gurbangulijem Berdimuhamedovim najbrže je reagovala na pandemiju i zatvorila je svoje granice početkom februara.

Vlasti do sada nisu prijavile nijedan slučaj virusa i mediji su iz svojih vijesti u potpunosti uklonili kovanicu virus korona iz svih izvora javnog informisanja od zdravstvenih letaka do škola i bolnica.

"Vlasti Turkmenistana ostale su dosljedne sebi i usvojile su ovaj ekstremni metod uklanjanja svih informacija o virusu korona", rekla je zvaničnik organizacije za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju DŽeni Kavelije.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.