Predsjednik Ukrajine

Zelenski: Bajden jasno da kaže "da" ili "ne" za Ukrajinu

  • 14.06.2021. 22:52

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je danas da od predsjednika SAD Džozefa Bajdena želi da čuje jasno "da" ili "ne" kada se radi o davanju plana Ukrajini za pridruživanje NATO-u.

Zelenski je novinarima rekao da je od dobio uvjeravanja da Bajden neće koristiti Ukrajinu za cjenkanje prilikom susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ove nedjelje, javio je Rojters.

On je pozvao SAD da pruže ekonomsku podršku Ukrajini i apelovao je na Bajdena i Međunarodni monetarni fond da imaju razumijevanja za probleme Ukrajine prije nego što pred njega kao predsjednika postave, kako je rekao, "nefer" reformske zahtjeve.

"Ako pričamo o NATO-u i Akcionom planu za članstvo, želio bih da čujem od Bajdena jasno 'da' ili 'ne'. Moramo imati jasne datume i procjene vezane za Ukrajine", izjavio je Zelenski, dodavši da tu uključuje i što Ukrajina odavno traži.

On je govorio istog dana kada je održan NATO samit u Briselu, a Ukrajina je izrazila razočaranje jer nije pozvana na sastanak.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.