Jug Francuske

Zbog obilnih kiša i poplava evakuisani kamperi VIDEO

08:37, 10.08.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Stotine spasilaca je uz pomoć helikoptera evakuisalo oko 1.600 osoba, od kojih su većina bili kamperi u regionima Gard, Ardeš i Drom na jugu Francuske.

Tu su obilne kiše uzrokovale poplave i pretvorile rijeke i potoke u bujice, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najviše je pogođen region Gard, gdje je 119 djece, uglavnom iz Njemačke evakuisano iz kampa Sen Žilijen de Peirolas, saopštio je resorni ministar Zerar Kolomb, prenosi AP.

Najviši regionalni zvničnik, Tijeri Duse, rekao je za francuski kanal BFM tv da je iz pet kampova evakuisano oko 750 osoba.

Kako se navodi, angažovan je i tim ronilaca, jer je prijavljen nestanak muškarca iz Njemačke (70), koji je radio kao posmtrač u kampu Sen Žilijen de Peirolas i za koga se pretpostavlja da su ga odnijele vode dok se nalazio u svom automobilu.

Duse je rekao da je 10 ooba zadobilo povrede u gradu Banjol Sir Sez na reci Sez, a među njima je i četvoro djece iz Njemačke, koja su hospitalizovana zbog hipotermije.

U akciji spašavanja učestvuje 400 vatrogasaca i pripadnika žandarmerije, od kojih su mnogi poslati iz okolnih regiona, a navodi se i da su brojni okolni putevi i dalje zatvoreni za saobraćaj.

Zvaničnici su upozorili da treba vremena da se poplave povuku i pozvali ljude da budu oprezni.