Završena obdukcija djevojčice pronađene u vreći na dnu okeana

  • 12.06.2021.17:25

TENERIFE - Šestogodišnja djevojčica pronađena vezana u vreći za sidro u okeanu kod španskog ostrva Tenerife umrla je usljed utapanja, utvrdila je danas obdukcija, a spasioci tragaju za njenom sestrom.

Glavni osumnjičeni za nestanak šestogodišnje Olivije i jednogodišnje Ane je njihov otac Tomas G, koji je takođe nestao. On nije vratio djevojčice majci kao što je dogovoreno u aprilu.

Obdukcija je utvrdila da je Olivija umrla od plućnog edema, ili viška vode u plućima, saopštio je sud na Kanarskim ostrvima.

Spasioci sada tragaju za Anom i njenim ocem nakon što su se ekipe vratile na Tenerife zbog tehničkih problema sa vozilom.

Širom Španije organizovani su protesti zvog nestanka djevojčica.

"Cijela Španija je u šoku, iskazujemo podršku porodicama čiji je bol apsolutno nepodnošljiv i nezamisliv, odbacujemo seksističko i osvetničko nasilje, koje neki u našoj zemlji i dalje poriču", rekao je premijer Španije Pedro Sančez tokom posjete Kostariki.

Tijelo Olivije pronađeno je u četvrtak, 10. juna na dubini od 1.000 metara unutar sportske torbe, vezane za sidro, nedaleko od mjesta gdje je bio očev čamac.

Tagovi: