Ruski predsjednik

Zašto Putin još uvijek ne čestita Bajdenu?

  • 09.11.2020. 17:29

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće čestitati novoizabranom američkom predsjedniku Džo Bajdenu dok se ne okonča pravno sporenje oko američkih izbora i do zvanične objave rezultata, saopštio je Kremlj u ponedjeljak.

Putin je jedan od nekolicine svjetskih lidera koji nisu komentarisali Bajdenovu pobjedu, koju su u subotu objavili vodeći svjetski mediji. Tim predsjednika Donalda Trampa obećao je, međutim, pravnu akciju u narednim danima i odbio je priznati poraz, pozivajući se na izborne prevare velikog obima, ali ne pružajući nikakve dokaze do sada.

Kada je Tramp pobijedio u 2016., Putin je požurio da mu uputi čestitku - ali je Trampova protivkandidatkinja na tim izborima, Hilari Klinton, također priznala poraz dan nakon izbora.

Putinov portparol Dmitrij Peskov danas je izjavio novinarima da je situacija ovaj put drugačija.

"Očigledno možete vidjeti da su tamo u toku određene zakonske procedure, koje je objavio aktuelni predsjednik - stoga je ova situacija drugačija i mi smatramo korektnim da sačekamo na zvaničnu objavu", kazao je.

Čelnici Kine, Brazila i Turske takođe čekaju da upute čestitke. A meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador takođe je izjavio da će sačekati s komentarom dok se zakonsko osporavanje izbora ne razriješi.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.