Velika Britanija

Zaplijenjeno 104 kg zlata

  • 21.07.2019. 21:43

Britanska Nacionalna agencija za kriminal zaplijenila je na londonskom aerodromu "Hitrou" oko 104 kilograma zlata, vrijednog oko 4,5 miliona evra, za koje se sumnja da je povezano sa latinoameričkim narko-kartelima.

Zlato je putovalo u Švajcarsku sa Kajmanskih ostrva, gdje je, kako prenosi britanski Skaj njuz, privatnim avionom prevezeno iz Venecuele. 

Značajan dio zlata, pronađenog u junu, bio je u blokovima i sitnim komadima, dok je oko šest komada bilo u obliku srca. 

Stiv Mekintajer sa aerodroma "Hitrou" rekao je da se "poslovni model" mnogih organizovanih kriminalnih grupa oslanja na sposobnost da se novac ili vrijedna roba prebacuje preko granica da bi se finansiralo dalje ulaganje u kriminalne aktivnosti, prenosi Si-En-En. 

Zlato će postati dio međunarodne istrage pranja novca koju sprovode vlasti Kajmanskih ostrva iz podršku britanske Nacionalne agencije za kriminal.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Истине и лажи (Р)

    Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    Бизнис клуb новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.