Evropol

Zaplijenjene 24 tone sirovih steroida

21:12, 08.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U akcijama Evropola širom Evrope zaplijenjeno je 24 tone sirovih steroida, saopšteno je iz evropske policijske agencije.

Iz Evropola navode da je tokom operacije, u kojoj su učestvovale 33 države, zatvoreno devet ilegalnih laboratorija za proizvodnju steroida i drugih zakonom zabranjenih supstanci. 

U današnjem saopštenju ističe se da su akciju vodile policijske snage Italije i Grčke. 

AP piše da je riječ o najvećoj akciji Evropola ovakve vrste, tokom koje je uhapšeno 234 ljudi i prekinute aktivnosti 17 grupa koje se bave organizovanim kriminalom. 

U akciju je bila uključena i Svjetska antidoping agencija /VADA/, koja je razotkrila sistem krijumčarenja u kojem su neprofesionalni sportisti koristili kreditne kartice sa mogućnošću dopunjavanja i kriptovalute za kupovinu manjih količina ilegalnih supstanci, od kojih su se mnoge kretale kroz mrežu ilegalnih teretana i apoteka koje prodaju lijekove na internetu. 

Zvaničnici VADA izvršili su u okviru iste operacije 1.357 testova urina i krvi na sportskim događajima, ali nisu objavljeni podaci o kojim se sportskim događajima radi niti ko je testiran.