Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Zaharova: Nedopustiva izjava Edija Rame da je Kosmet dio Albanije

  • 22.02.2019. 17:11

Rusija apsolutno nedopustivom smatra izjavu albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo i Metohija dio Albanije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je na redovnom brifingu za novinare poručila da Rusija ne može da ostane bez komentara na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je "Kosovo dio Albanije" i da "ujedinjenje Kosova i Albanije nije plan "B", već plan "A", prenosi "Sputnjik".

"Možda nismo dobro preveli tu izjavu, zbog čega smo je više puta provjeravali. Premijer Albanije Rama povezao je realizaciju tog plana sa korekcijom granica o kojoj se aktivno razgovara na kraju pregovaračkog procesa i postizanja konačnog sporazuma Beograda i Prištine. Takvu retoriku smatramo apsolutno nedopustivom", rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, tu je u suštini riječ o posezanju za teritorijom Srbije i statusom Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije.

"Mi to smatramo kršenjem Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN. Očekujemo da će Zapad reagovati na takvu izjavu i geopolitičke planove. Željela bih još da kažem da to potkopava stabilnost i pogoršava povjerenje u balkanskom regionu i komplikuju dijalog Beograda i Prištine", upozorila je Zaharova.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)