Sud odlučio

Zabrana za Bokinog navijača: Ne može na utakmice dok ne plati alimentaciju

21:09, 03.12.2019.
Izvor: klix.ba
Argentinsko pravosuđe zabranilo je navijaču Boke Juniors dolazak na utakmice omiljenog kluba sve dok ne plati zaostale alimentacije svojoj bivšoj supruzi, pišu tamošnji mediji.

Saopštenje suda je objavio Fudbalski savez Argentine, a u njemu stoji da optuženi Hugo Federiko Suarez ne smije dolaziti na utakmice Boke Juniors.

"Optuženi g. Hugo Federiko Suarez ne smije posjećivati utakmice Boka Juniorsa sve dok ne plati cijeli iznos zaostalih alimentacija", piše u odluci Suda.

Prema pisanju argentinskih medija, Federiko Suarez nije plaćao alimentaciju posljednjih godinu dana i zbog toga je njegova bivša supruga podigla optužnicu protiv njega i na kraju, dobila ga na sudu.

Kao jedan od razloga zbog kojih je optužnica podignuta, navodi se i činjenica da je umjesto na alimentaciju Federiko Suarez većinu novca trošio na dresove i suvenire Boke Juniors, a takođe je dobio zabranu odlaska na koncert pjevačice iz Čilea - Mon Laferte, za čiji je nastup u Buenos Ajresu već imao kupljenu ulaznicu.

Sud je također naveo da je ovo prvi slučaj da je pokrenut ovakav postupak, a kako su istakli, to može postati dodatan alat za borbu protiv ljudi koji nisu svjesni da im vlastita djeca trebaju biti važnija od svega.