Predsjednik Srbije

Vučić stigao u Njujork

  • 23.09.2019. 21:15

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Njujork, gdje će učestvovati na 74. zasjedanju Generalne skupštine UN. Najavljeno je da će se sastati sa Angelom Merkel kancelarkom Njemačke.

Vučića na marginama zasjedanja Generalne skupštine ovog skupa očekuje niz bilateralnih razgovora i susreta sa svjetskim zvaničnicima.

On će već poslije sastanka sa njemačkom kancelarkom razgovarati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

U Njujorku Vučića, kako je sam rekao, čekaju brojni susreti i teški razgovori, jer će glavna tema njegovih susreta biti Kosovo.

Sutra će imati sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom, nakon čega će prisustvovati otvaranju 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, u čijem fokusu će biti, prije svega, borba protiv klimatskih promjena.

Istog dana, predsjednik Srbije razgovaraće sa premijerom Irske Leom Varadakarom, predsjednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, kao i sa vršiocem dužnosti pomoćnika sekretara za evropske i evroazijske poslove u Stejt dipartmentu Filipom Rikerom.

Na prijemu koji tog dana priređuju predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, prvi potpredsjednik Evropske komisije Frank Timermans i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, Vučić će imati priliku da razgovara o najaktuelnijim pitanjima EU i Zapadnog Balkana, a poslije toga prisustvovaće i prijemu koji priređuje predsjednik SAD Donald Tramp povodom 74. zasjedanja Generalne skupštine UN.

Treći dan boravka u Njujorku, predsjednik Srbije počinje sastankom sa predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Bergerom Brendeom, nakon čega je predviđen susret sa političkim direktorom Forin Ofisa Ričardom Murom, sa predsjednikom Palaua Tomasom Remengesom, a zatim sa predsjednikom Svjetskog jevrejskog kongresa Ronaldom Loderoma, a završiće ga razgovorom sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Poslednjeg dana posjete, predsjednik Srbije obratiće se na 74. zasjedanju Generalne skupštine UN.

Vučić će učestvovati i na pratećem događaju na visokom nivou u organizaciji Uneska "Budućnost obrazovanja", na kojem je najavljeno učešće predsjednice Etiopije Sale Vork Zevda, kao i predsjednika Portugalije Marsela Rebela.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.