Vraća li Bajden Hilari Klinton u administraciju?

  • 13.11.2020. 16:51

Baš kao što su pravljene projekcije ko će biti pobjednik na američkim predsedničkim izborima, na isti način se vrše spekulacije ko bi sve mogao da se nađe u budućoj administraciji Bajdena.

Mnogi prognoziraju da bi nekadašnja kandidatkinja za predsjednika SAD iz redova demokrata, Hilari Klinton, mogla da se nađe na mjesto ambasadorke u UN. To znači da bi zastupala stavove SAD na sjednicama Savjeta bezbjednosti UN, a samim tim i sednicama na kojima se rješava budućnost Kosova i Metohije.

Vašington post navodi da Bajdenov tim razmatra kandidaturu supruge nekadašnjeg predsjednika Bila Klintona, ali odluka još uvijek nije izvjesna.

Bajdenov tim navodno vjeruje da bi Hilari Klinton, koja je od Donalda Trampa izgubila predsjedničke izbore 2016. godine, mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice.

Podsjetimo, Hilari Klinton bila je američki državni sekretar od 2009. do 2013. godine u vrijeme administracije Baraka Obame, za kog mediji spekulišu da bi mogao da bude budući američki ambasador u Britaniji.

Većina medija proglasila je za pobjednika na predsjedničkim izborima Bajdena. Nakon toga uslijedile su kritike samog Trampa, kao i njegovog pravnog tima na sistem brojanja glasova.

Njegov pravni tim je uložio više žalbi i zahtjeva da se u pojedinim državama glasovi koji su stizali naknadno, putem pošte, ne uzmu o ubzir.

(Srbija danas)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.