Njemačka

Vozač BMW-a divlje preticao, terete ga za ubistvo Hrvata

  • 15.11.2019. 11:11

Mladić (22) iz Njemačke je u pritvoru pod sumnjom da je u prometnoj nesreći na autocesti A9 kod njemačkoj Ingolstadta 20. oktobra ove godine usmrtio Hrvata (22). 

Kako su utvrdili tužioci vozač BMW-a M4 je velikom brzinom preticao kolonu na autocesti A9, između izlaza Manching i Ingolstadt-Süd. Na tom dijelu ceste noću je ograničenje brzine 120 km/h. Naletio je na Audi koji je vozio mladić (22) iz Gaimersheima, hrvatskog porijekla. Udarac BMW-a je Audi odbacio na travu po kojoj je vozio nekih 150 metara i nakon toga se vratio na autocestu i zaustavio između desne i srednje trake. BMW je udarac katapultirao. Nakon "leta" udario je u metalnu ogradu i sudario se s kamp prikolicom koja je bila u srednjoj traci. Vozač Audija je na mjestu poginuo dok je vozač BMW-a lakše povrijeđen.

- Svako ko vozi tako bezobrazno i isprobava snagu svog vozila do krajnjih granica, čini to svjestan da sve može dovesti do smrti, znači do ubojstva - kažu tužilac.

Takođe traže da im se jave drugi učesnici u saobraćaju  kojima je vozač BMW-a ugrožavao život svojom vožnjom. 

Naime, muškarac iz Geisenfelda se javio njemačkom portalu donaukurier.de koji je obavijestio o slučaju, kako je vozač BMW-a svojim autom umalo udario u njegov na cesti B300.

- Jednom je preticao na opasnom mjestu, drugi put je vozio prema meni. Ja mislim da ga uopšte ne zanimaju ograničenja brzine - rekao je muškarac.

Njemački mediji ovih dana intenzivno pišu o ovoj nesreći i podsjećaju na slučaj u kojem je Zemaljski sud u Berlinu dvojicu osudio na kaznu zatvora zbog “ubojstva na cesti izazvanog velikom brzinom tijekom ilegalnih automobilskih utrka”.

U većem dijelu Njemačke odlučeno je kako će se vožnja velikom brzinom na cestama strože kažnjavati. Veće kazne biće usmjerene pogotovo na učesnike u prometu koji zbog neprimjerene brzine izazovu nesreću sa smrtnim ishodom. 

- Oni su svjesni da ta brzina dovodi do smrti, znači svjesni su da mogu počiniti ubojstvo - zaključio je Zemaljski sud u Berlinu, prenosi Fenix magazin.

Pročitajte još:

Iz bolnice naručio ubistvo advokata

Državljanin BiH poginuo u Crnoj Gori

Prošao kroz crveno, pa drugo auto zakucao u kiosk

Policija privela i saslušala više lica zbog ubistva Damira Ostojića

Sin ministra krao lovačke pse, pa ih prodavao širom BiH i Srbije

Muž zaklao ženu, pa pokušao i sebi da prereže vrat

Potukli se nastavnici na parkingu škole

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.