Istraživački centar "Brastaks" 

Vođa "Islamske države" krije se u Avganistanu?

  • 12.05.2019. 15:59

Vođa "Islamske države" Abu Bakr al-Bagdadi krije se u istočnom Avganistanu, rekli su zvaničnici bezbjednosti.

"Lokacija vođe `Islamske države` Abu Bakra al-Bagdadija svedena je na četiri mjesta, nakon što je ova teroristička grupa objavila njegov snimak prvi put u posljednjih pet godina", rekao je Zaid Hamid, osnivač istraživačkog centra "Brastaks". 

On je rekao da se lokacije odnose na mjesta u Iraku i Siriji, ali da ima pokazatelja da se Al-Bagdadi već nalazi u Avganistanu, piše "Mejl on sandej". 

Prema njegovim riječima, jedan od pokazatelja su i ukrasi i šare na jastucima i namještaju na kome sjedi Bagdadi na tom snimku, a koji ukazuju na Avganistan. 
  
Posljednja poznata lokacija Bagdadija bila je u sjevernom Iraku. 
  
Irački premijer Adel Abdel Mahdi upozorio je ranije da će "Islamska država" pokušati da ponovo izgradi povjerenje među svojim borcima, kao i da organizuje napade slične onima u Šri Lanki kada je ubijeno više od 250 ljudi.  

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб