Njujork

Vlasnik Amazona kupio tri stana za 80 miliona dolara

  • 06.06.2019. 20:08

Iako je Amazon odustao od sjedišta u Njujorku, šef kompanije i najbogatiji čovjek svijeta Džef Bezos odlučio je da se preseli baš tamo.

Zato je kupio tri stana za "malu" cijenu od ukupno 80 miliona dolara.

Kako piše Blumberg, tri stana zajedno, odnosno penthaus i dva sprata ispod njega, imaju 12 spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Troetažni penthaus ima pet spavaćih soba, šest kupatila, kao i odvojeni sedmorosobni apartman.

Apartman ima privatnu spavaću sobu, dvije sobe za oblačenje, dva kupatila s pogledom na Empajer Stejt Bilding, dnevni boravak i kancelariju, kao i nekoliko ormara, predivan pogled i odvojen je od ostalog dijela doma.

Drugi sprat penthausa ima laundž koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi takozvana opservatorija, odnosno soba okružena staklenim zidovima, koja izlazi na sopstvenu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Menhetn.

Iako ga je Bezos platio 58 miliona dolara kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. penthause je koštao 73,8 miliona dolara. Dodatna dva stana šef Amazona platiće ukupno 28,5 miliona dolara.

Budući da Bezos prema Blumbergovom indeksu milijardera "teži" 108,3 milijarde dolara, a prije otprilike godinu i po dana postao je najbogatiji čovjek na svijetu, njemu je to zapravo jedan radni sat.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић