Anketa  

Više od polovine ispitanika vjeruje da će se EU raspasti

  • 17.05.2019. 11:21

Više od polovine anketiranih Evropljana vjeruje da bi se EU u idućih 20 godina mogla raspasti, pokazuje istraživanje analitičkog centra "Evropski savjet spoljnih poslova".

Da bi EU mogla da nestane smatra više od polovine anketiranih Francuza, Nijemaca, Belgijanaca, Italijana, Holanđana, Austrijanaca, Slovaka, Rumuna, Grka, Čeha i Poljaka. 

Među onima koji vjeruju da je raspad EU moguć posebno se ističu Slovaci (66 odsto) i anketirani u Francuskoj (58 odsto). 

Istraživanje je sprovedeno u 14 zemalja, a samo u tri većina vjeruje da će EU sigurno opstati - u Španiji, Danskoj i Švedskoj. 

Gotovo trećina anketiranih Francuza i Poljaka vjeruje da je moguć i rat između članica EU. 

"Gardijan", koji prenosi istraživanje, ističe da ovakvi rezultati djeluju zabrinjavajuće pred izbore za Evropski parlament koji će biti održani krajem maja. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.