Velika Britanija

Više od 80.000 domova bez struje, jedna osoba poginula

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2021. 10:13

Više od 80.000 domova u Velikoj Britaniji ostalo je bez struje nakon što je zemlju sinoć pogodila oluja "Arven", piše "Dejli mejl".

U Nortamberlendu su juče zabilježene žestoke oluje sa vjetrom koji je imao udare od skoro 160 kilometara na čas, a jedan muškarac u Sjevernoj Irskoj je poginuo kada je na njegov automobil palo drvo zbog jakog vjetra.

Meteorolozi i za danas najavljuju vjetar za koji se očekuje da će duvati brzinom od 112 kilometara na čas. Poplave se očekuju duž sjeveroistočne obale.

Policija je pozvala ljude da danas putuju samo ako je to apsolutno neophodno, nakon što su putevi zatvoreni.

Željezničke linije su prekinute ili se saobraćaj odvija otežano, a Obalska straža je apelovala da se građani drže dalje od obale istakvši da "nijedan selfi nije vrijedan da se ubijete".

Željeznički saobraćaj sjeverno od Njukasla obustavljen je zbog jakih vjetrova, kiše i snježnih padavina, dok je voz u prekidu između Edinburga i Glazgova, Danblejna i Stirlinga.

Meteorolozi upozoravaju da će na sjeveroistoku, sjeverozapadu Engleske, u Jorkširu, zapadnom i istočnom Midlendsu biti hladno do ponedjeljka.