Većina ukradeni

Više od 30 miliona pasa godišnje se ubije za hranu

  • 11.04.2019. 15:51

Više od 30 miliona pasa godišnje se ubije za ljudsku potrošnju u Aziji, od čega je 70 odsto ukradeno”, rekao je danas osnivač Azijskog Prijateljskog saveza životinja Genlin Peng.

"Među 30 miliona pasa, 5 miliona je u Kini, sedam miliona u Južnoj Koreji i pet miliona u Vijetnamu", prenio je Kjodo.

Iako velika većina Japanaca ne jede pse, u Japanu ima više od 100 restorana ili prodavnica koje prodaju uvezeno meso pasa, uglavnom stranim potrošačima.

Statistika koju je sastavio Svjetski savez pasa, koju je osnovao Peng, pokazala je da je Japan uvezao oko 450 tona psećeg mesa izmedu 2002. i 2016. godine, što je ekvivalentno sa 100.000 pasa.

Zakonodavstvo Tajvana, ostrvo koje Kina smatra svojom teritorijom, u aprilu 2017. godine donijelo je izmjene zakona kojima se zabranjuje da ljudi konzumiraju meso pasa i mačaka i podizanje maksimalne kazne za zlostavljanje životinja.

Izmjena je donijeta dva mjeseca nakon zabrane eutanazije životinja lutalica.

Uspešno zakonodavstvo na Tajvanu i u Sjedinjenim Američkim Državama dalo je Pengu veliki podstrek u njegovoj globalnoj kampanji zabrane trgovine mesom za pse.

On je posjetio poslanike u Britaniji, Italiji, Norveškoj, Francuskoj i Kini da bi ih ubijedio da donesu zakone koji zabranjuju tu praksu.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.