Građani zabrinuti

Venecuela opet bez struje, nema nastave u školama

  • 26.03.2019. 16:11

Venecuela je otkazala rad kompanija i nastavu u školama nakon drugog većeg prekida isporuke električne energije ovog mjeseca.

Ulice u prestonici Karakasu ostale su skoro prazne, a građani se pitaju koliko dugo će trajati prekid usljed ekonomske i političke krize. 

Socijalistička vlada predsjednika Nikolasa Madura, koja je za prethodni nestanak struje okrivila SAD i opoziciju, sada je saopštila da se dogodio napad na sistem napajanja električnom energijom.

Nestanak struje ugrozio je kompanije, glavni aerodrom u Karakasu je u mraku, a oni koji na posao putuju van prijestonice ostali su u gradu. 

Napajanje električnom energijom u većoj mjeri je ponovo uspostavljeno sinoć, ali je tokom noći došlo do novog prekida. 

Novi prekid uslijedio je u periodu tenzija sa SAD zbog dolaska ruskih aviona u Karakas tokom proteklog vikenda, nakon čega je Vašington optužio Moskvu za "nemarno eskaliranje situacije u zemlji". 

Rusija, koja ima velike energetske investicije u Venecueli, ostala je odan saveznik Maduru, dok su SAD i većina zapadnih zemalja podržale lidera opozicije Huana Gvaida, koji se krajem januara proglasio za predsjednika države.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм