Sabotaža ideoloških protivnika

Venecuela dobila struju, Kina izdala oštro upozorenje

22:23, 08.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Stanovnici Venecuele ponovo su počeli da dobijaju struju nakon isključenja nezapamćenog u proteklih nekoliko decenija koje je praktično blokiralo zemlju.

Struja je danas nestala širom zemlje zbog problema sa glavnom hidroelektranom u zemlji, saopštila je Vlada, rekavši da je riječ o aktu sabotaže ideoloških protivnika. 

Nestanak struje trajao je skoro 24 časa i najduži je u posljednjih 20 godina. 

Najveći dio Karakasa zajedno sa nekoliko istočnih država danas je dobilo struju, rekli su očevici i lokalni mediji. 

U međuvremenu, Kina je danas oštro upozorila zemlje Zapada na moguće rizike uvođenja sankcija i uplitanja u unutrašnja pitanja Venecuele. 

"Spoljni uticaj i sankcije samo će pogoršati ionako tešku situaciju", rekao je šef kineske diplomatije Vang Ji. On je dodao da je istorija prepuna tih lekcija i da ne treba ići istim katastrofalnim putem. 

Venecuela se suočava sa teškom političkom krizom od kada se krajem janaura vođa opozicije Huan Gvaido proglasio za predsjednika, a aktuelnog predsjednika Nikolasa Madura nazvao uzurpatorom. 

Maduro je rekao da je Gvaido "marioneta" Vašingtona i odbacio njegove predsjedničke pretenzije kao pokušaj američkog predsjednika Donalda Trampa da kontroliše naftno bogatstvo Venecuele.