SAD

Veliki požar u rafineriji u Teksasu, povrijeđeno četvoro ljudi

  • Извор: Индекс
  • 23.12.2021. 16:44

Četiri osobe su povrijeđene u požaru koji je izbio u rafineriji ExxonMobila u Teksasu na jugu SAD-a, a lokalna policija je rekla da se dogodila "velika industrijska nesreća".

"Policajci su na mjestu nesreće", tvitala je policija okruga Harris u ranim jutarnjim satima u četvrtak i precizirala da je požar izbio u fabrici ExxonMobila u Baytownu, gradu u blizini Houstona.

Troje povrijeđenih su evakuisani helikopterom, a četvrtog su kola hitne pomoći prevezle u bolnicu, navela je policija i dodala da "nema podataka o smrtno stradalima". 

U četiri pogona je zaposleno oko 7000 radnika

Fabrika ExxonMobil u Baytownu je tvitala da je požar izbio oko jedan sat iza ponoći u četvrtak i da fabrika sarađuje s lokalnim vlastima na rješavanju problema.

Rafinerija u Baytownu je počela s radom 1920., a hemijska fabrila 1940., navodi ExxonMobil. Radi se o četiri proizvodna pogona u kojima je zaposleno oko 7000 radnika. 

Država Teksas je poznata po fosilnim gorivima i veliki je proizvođač nafte.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм