Međunarodna federacija dizanja tegova

Velika afera: Zvaničnici sakrili gotovo 40 pozitivnih doping testova

  • 04.06.2020. 22:40

Istraga protiv Međunarodne federacije dizanja tegova pronašla je zataškavanje doping slučajeva i milione dolara nestalog novca, rekao je danas glavni istražitelj Ričard Meklaren.

Meklaren je naveo da je 40 pozitivnih doping testova "sakriveno" u evidenciji IWF i da su sportisti čiji su slučajevi odloženi ili zataškani i dalje osvajali medalje na svjetskim prvenstvima i drugim takmičenjima. Slučajevi će biti upućeni Svetskoj antidoping agenciji (WADA).

On je rekao da je bivši predsjednik IWF Mađar Tamaš Ajan bio "autokratski lider" koji je Upravni odbor "držao u mraku o finansijama". Ajan je primao gotovinske isplate, neke i od 100.000 dolara kao kazne za doping od nacionalnih federacija ili od sponzora. Na jednom putu u Tajland, Ajan je dobio više od 440.000 dolara.

Meklaren je rekao i da se ne zna gdje je ukupno 10,4 miliona dolara.

- Svi su držani u finansijskom neznanju korištenjem skrivenih bankovnih računa i transfera. Neki novac je obračunat, a neki nije, dodao je on.

Prema izvještaju, Ajan je dozvolio kupovinu glasova na izborima u njegovoj organizaciji, sve dok je zadržao funkciju i promovirao svoje favorite.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина