Predsjednik SAD

Većina Amerikanaca očekuje novi Trampov mandat

  • 11.02.2020. 19:47

Dvije trećine birača u SAD očekuje da američki predsjednik Donald Tramp pobijedi u novembru na predsjedničkim izborima, pokazala je anketa koju je sproveo Monmaut univerzitet.

Međutim, anketa je pokazala da većina birača smatra da Tramp ne zaslužuje još jedan mandat.

Anketa je pokazala da 27 odsto američkih birača vjeruje da će Tramp sigurno ponovo biti izabran, a 39 odsto da će se to vjerovatno desiti.

"Tek 22 odsto smatra da će Tramp vjerovatno izgubiti od demokrata, a samo šest odsto da će sigurno izgubiti izbore", navodi se u saopštenju za medije u vezi sa rezultatima istraživanja javnog mnjenja.

U saopštenju se republikanci opisuju kao "prepuni samopouzdanja", uz 59 odsto birača koji smatraju da je pobjeda Trampa sigurna, a 34 odsto da je takav ishod vjerovatan.

Međutim, demokrate nisu sigurne u vezi sa svojim šansama, pa tako 11 odsto ispitanika smatra da će kandidat Demokratske stranke definitivno pobijediti Trampa, a 44 odsto da će američki predsjednik vjerovatno izgubiti na izborima, prenio je Sputnjik.

Iz Monmaut univerziteta ističu da tek četiri od deset registrovanih birača, odnosno 42 odsto, smatra da bi Tramp trebalo da bude ponovo izabran za predsjednika, dok 55 odsto njih misli da je vrijeme za novo lice u Ovalnoj kancelariji.

Iako većina birača ne želi da vidi Trampa u Ovalnoj kancelariji, ispostavilo se da mali broj ljudi želi da se kladi protiv njega, a to pokazuju njegova ocjena tokom cijelog procesa opoziva i sjećanja na ishod izbora 2016. godine.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок