Marija Zaharova

Vašington radi na scenarijima za promjenu režima u Venecueli

  • 07.02.2019. 15:57

Vašington radi na scenarijima za promjenu režima u Venecueli, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Iz Vašingtona stižu signali o mogućnosti upotrebe sile radi zbacivanja legalnih vlasti, uključujući putem direktne vojne invazije. O tome se otvoreno govori u Bijeloj kući. Želim da podsjetim da takve izjave predstavljaju direktno kršenje Povelje UN, koja nalaže svim članicama UN da se uzdrže od prijetnji ili upotrebe sile u međunarodnim odnosima", rekla je Zaharova novinarima. 

Prema riječima Zaharove, Vašington je već donio odluku o upotrebi sile, "a sve ostalo je samo maska". 

Zaharova je istakla da su SAD podstakle vojsku Venecuele na krivična djela obećavajući vojnicima amnestiju za izdaju države. 

"Vašington se okrenuo direktnim prijetnjama sankcijama vojsci Venecuele, koja je lojalna legitimnoj vladi. To je samo drugačije, novo čitanje pristupa 'šargarepe i štapa'. Sa jedne strane oni prijete poličkom kaznom, a sa druge obećavaju potencijalnu nagradu", rekla je ona novinarima u Moskvi, prenio je "Sputnjik". 

Vođa opozicije Huan Gvaido proglasio se za predsjednika Venecuele 23. januara nakon što je skupština saopštila da je predsjednik Nikolas Maduro uzurpirao vlast. 

Maduro je rekao da je Gvaido marioneta SAD i optužio Vašington da pokušava da izvede državni udar u Venecueli.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина