Vizne prepreke

Vašington pokušava da oteža rad UN

  • 13.10.2019. 12:39

Vašington pokušava da oteža rad UN stvaranjem viznih prepreka za članove delegacija, ali i ignorisanjem svojih obaveza po pitanju doprinosa budžetu organizacije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Važno je naglasiti da su SAD glavni neplatiša već izvjesno vrijeme. Američki drug UN premašio je milijardu dolara. Očigledni su pokušaji Vašingtona da potkopa rad organizacije zajedno sa nepredvidivom i pristrasnom politikom po pitanju izdavanja američke vize članovima delegacija", navodi se u saopštenju.

Iz ruskog ministarstva ističu da je ta situacija prisilila sekretarijat UN da uvede mjere štednje.

"Na primjer, od sredine oktobra, Savjet bezbjednosti UN i Generalna skupština imaće samo dva sastanka dnevno od 10.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00, dok su ranije diplomate često imale sastanke kasno uveče", navodi se u saopštenju.

Takođe, obim dokumentacije koja će se prevoditi na šest zvaničnih jezika biće limitiran.

"UN će, takođe, smanjiti račune za električnu energiju, klima uređaje i službe obezbjeđenja", navodi se u saopštenju.

Moskva, kako je saopšteno, posebno ističe značaj blagovremenog uplaćivanja u budžet UN kako bi se osigurao normalan rad ove organizacije.

"Rusija je blagovremeno ispunila sve svoje finansijske obaveze", navodi se u saopštenju, dodajući da druge zemlje članice treba da ispune svoje obaveze.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres upozorio je početkom sedmice zemlje članice da se UN suočavaju sa ozbiljnom finansijskom krizom i pozvao ih da plaćaju svoje svoje godišnje obaveze, podsjeća UN.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина