Došla da snimi video za društvene mreže

Uznemirujući prizori iz Pakistana: Velika grupa muškaraca napala tiktokerku

  • Извор: Кликс
  • 18.08.2021. 22:21

Uznemirujući događaji obilježili su Dan nezavisnosti u pakistanskom gradu Lahoru. Videosnimci tih prizora objavljeni su i na društvenim mrežama.

Veliki broj muškaraca je kod spomenika Minar-e-Pakistan 14. augusta, kada se u ovoj državi obilježava Dan nezavisnosti, napao djevojku koja je tiktokerka, a napad je prijavila policiji.

Prema onome što je navedeno u prijavi, a što je objavio pakistanski list Dawn News, sa svojih šest prijatelja je došla do spomenika da bi snimila video za društvene mreže, a koji bi bio posvećen Danu nezavisnosti. U tom trenutku napalo ih je 300 do 400 ljudi.

Na snimku je vidljivo da je bila okružena velikim brojem muškaraca.

Gomila ju je u jednom trenutku uzela i podigla u vazduh. Vidljiv je i dječak odjeven u zeleno koji je bacao nepoznate predmete prema okupljenima.

Tvrdi da je pokušala pobjeći, ali da je bila spriječena u tome.

"Bio je veliki broj ljudi i počeli su nam prilaziti u ograđenom prostoru. Jako su me gurali i poderali su mi odjeću. Bilo je i onih koji su mi pokušali pomoći, ali je bila prevelika gužva i konstantno su me podizali sa tla", istaknuto je u njenoj prijavi.

Naglasila je da su joj uzeli prsten i naušnice, a da su joj od prijateljice uzeli mobilni telefon i ličnu kartu. Mnogi su osudili ovaj čin koji je ponovo podsjetio koliko su žene u Pakistanu nesigurne. Među onima koji su osudili napad je i parlamentarka i lider Narodne strnake Bhutto Zardari.

Policija je pokrenula istragu protiv nekoliko osoba, a terete se za napad i krađu, piše list Independent.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина