Prisustvuju Cvijanovićeva i Dodik

Plenarna sjednica Međunarodnog ekonomskog foruma

  • 07.06.2019. 14:02

U Sankt Peterburgu održava se plenarna sjednica Međunarodnog ekonomskog foruma. Ovom panelu prisustvuju i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Učesnicima će se obratiti predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping i generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš.

Plenarna sjednica je centralni događaj Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, na kojem i ove godine učestvuju brojni šefovi država, kao i više od 200 lidera vodećih svjetskih kompanija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike. 

Učesnicima će se, između ostalih, obratiti i predsjednik Bugarske Rumen Radev, te predsjednici vlada Jermenije i Slovačke Nikol Pašinjan i Peter Pelegrini. 

Nakon plenarne sjednice, predsjednik Republike Srpske sastaće se sa predstavnicima kompanije Zarubežnjeft.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obišli su danas štandove najvećih i najpoznatijih kompanija koje učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Cvijanovićeva i Dodik posebno su obišli štand "Gasproma".

Oni su se danas sastali sa ministrom energetike Srbije Aleksandrom Antićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Međunarodni ekonomski forum ove godine bilježi rekordnu posjećenost - više od 1.500 kompanija svijeta, 17.000 panelista, predstavnika međunarodnih vlada, stručnjaka iz raznih oblasti, ali i hiljade novinara koji prate ovaj značajni skup.