Iranski predsjednik

Upozorava Trampa da se ne igra sa "lavovim repom"

  • 22.07.2018. 11:16

Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je danas američkog predsjednika Donalda Trampa da ne nastavlja sa neprijateljskom politikom prema Teheranu.

On je naveo da bi Amerika trebalalo da zna da bi sukob sa Iranom bio "majka svih ratova".

"Gospodine Tramp, ne igrajte se sa lavovim repom, samo možete zažaliti zbog toga. Amerika treba da zna da je mir sa Iranom majka cijelog mira i da je rat sa Teheranom majka svih ratova", rekao je Rohani tokom obraćanja iranskim diplomatama.

Američki zvaničnici izjavili su da je Trampova administracija pokrenula ofanzivu govora i komunikacije putem interneta za podsticanje nemira i vršenja pritiska na Iran da odustane od svog nuklearnog programa i prekine sa podrškom militantnim grupacijama.

Iran se suočava sa sve jačim pritiskom SAD i novim sankcijama nakon odluke Trampa da povuče Vašington iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom postignutog 2015. godine.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.