Vladimir Putin

Uništavaju se sve vrijednosti civilizacije

14:59, 01.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da korištenje primitivnog nacionalizma i antiruske pristrasnosti na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, uz miješanje u crkveni život, nosi ozbiljne posljedice.

Putin je tokom godišnjeg zasjedanja Svjetskog ruskog narodnog sabora rekao da su vidljivi napori da svijet bude prepravljen i uništene vrijednosti civilizacije, kao i kulturni i istorijski prostori koji su se vijekovima razvijali. 

"Cilj je da budu stvoreni razni bezlični protektorati, jer je razjedinjenim narodima, kojima je oduzeto nacionalno pamćenje i koji su svedeni na status vazala, lakše upravljati i pogodniji su za to", istakao je Putin i dodao da je takve narode lakše koristiti kao "čip za pregovore" u korist tuđih interesa. 

Putin je naveo da žali zbog činjenice da je ovakav trend prisutan u mnogim područjima na svijetu, uključujući teritoriju bivšeg Sovjetskog Saveza, javio je TASS. 

"Koriste se sirovi nacionalizam, rusofobija i nečuveno miješanje u crkveni život. Takva politika je opasna i puna je teških posljedica", rekao je Putin. 

Predsjednik Rusije napomenuo je da samo ujedinjeno i konsolidovano društvo može da se odupre najozbiljnijim izazovima u istoriji, postigne stvarni napredak, ostvari izuzetne rezultate, odupre se bilo kakvom pritisku spolja, zadrži suverenitet i ojača duhovno i istorijsko srodstvo.